Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakisolatie Vlaams-Brabant

Geïnteresseerd in dakisolatie en woon je in Vlaams-Brabant? Op deze pagina vind je een omvangrijk overzicht van isolatiespecialisten actief in deze regio. Ook leggen we uit waarom je best een dakisolatie expert inschakelt en niet zelf aan de slag gaat, zetten we de belangrijkste richtprijzen op een rij en geven we tips over hoe je offertes vergelijkt voor de isolatie van je dak!

Ga snel naar:
Waarom kiezen voor een isolatiespecialist?
Prijs dakisolatie in Vlaams-Brabant
Hoe de juiste dakisolatie expert in Vlaams-Brabant kiezen?
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor een erkende isolatiespecialist?

Wij raden aan om altijd een erkende isolatiespecialist in te schakelen als je je dak wil isoleren. Zélfs wanneer je langs binnen isoleert en je weet wat je moet doen. Er zijn namelijk veel redenen om voor een dakisolatie expert te kiezen. De voornaamste voordelen op een rij:

  • Concreet en gericht advies: een isolatiespecialist heeft veel ervaring met het plaatsen van dakisolatie en kent alle veelgemaakte fouten. Daarnaast stemt hij zijn advies af op jouw woning en wensen.
  • Correcte plaatsing van de isolatie: om problemen als koudebruggen of vochtvorming te voorkomen, is een luchtdichte, naadloze isolatielaag essentieel. Een dakisolatie expert weet hoe je dit realiseert en welke isolatiematerialen je best gebruikt voor jouw dak.
  • Optimale prijs-kwaliteitsverhouding: een vakman werkt efficiënt, maakt gebruik van de beste isolatiematerialen en koopt deze voor een lagere prijs in. Als logisch gevolg geniet je van een optimale prijs-kwaliteitsverhouding.
  • Hoogwaardige isolatiematerialen op maat: welk isolatiemateriaal kies je best voor jouw dak, hoe dik moet de isolatielaag zijn, welke merken zijn er, … Dakisolatie experts gebruiken altijd de beste materialen.
  • Verlaagd btw-tarief en verschillende premies: kies je voor een vakman? Dan kom je in aanmerking voor een premie van netbeheerder Fluvius, de overkoepelende renovatiepremie of de Totaalrenovatiebonus. Ook geniet je van het verlaagde btw-tarief van 6% op arbeidskosten en materialen als je woning ouder is dan 10 jaar.

 

Prijs dakisolatie in Vlaams-Brabant

Wat is de prijs voor het laten plaatsen van dakisolatie in Vlaams-Brabant? Die kostprijs verschilt niet zozeer per regio, maar eerder per type dak, gekozen isolatiemateriaal, methode van isoleren, … Een overzicht van de belangrijkste richtprijzen voor dakisolatie in Vlaams-Brabant:

Wat isoleren?Plaatsing van de isolatieGemiddelde prijs per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
Hellend dakLangs binnen€ 20 - 50
Langs buiten€ 40 - 60
Plat dakLangs binnen € 25 - 40
Langs buiten€ 45 - 100

LET OP: dit zijn enkel richtprijzen. Zo verschillen de kosten niet alleen per project en op basis van het type dak, maar ook van vakman tot vakman.Vergelijk voorstellen van dakisolatie experts actief in en rondom Vlaams-Brabant via onze gratis offerteservice. Start je aanvraag hier.

 

dakisolatie vlaams brabant

 

Hoe de juiste dakisolatie expert in Vlaams-Brabant kiezen?

Door offertes te vergelijken bespaar je niet alleen, maar vind je ook een vakman die bij je past. Maar waar let je op tijdens het vergelijken van offertes? Een aantal belangrijke aandachtspunten op een rij:

 

1. Check de kostenposten in de offertes

Op elke offerte vind je een overzicht van de verschillende kostenposten voor jouw project. Bekijk die zeker allemaal in detail. Welke kosten rekenen de vakmannen aan voor hun materialen? Wat zijn de totale arbeidskosten voor het plaatsen van je dakisolatie? Hoeveel bedragen de verplaatsingskosten?

 

2. Vergelijk de voorgestelde isolatiematerialen

Werkwijzen variëren soms van vakman tot vakman en dus is er wel eens een verschil in de voorgestelde isolatiematerialen. Check dus voor welke isolatiematerialen vakmensen kiezen en weeg de voor- en nadelen van de materialen tegen elkaar af op basis van jouw woonsituatie.

 

3. Let op de uitvoeringstermijn van de isolatiewerken

Uitvoeringstermijnen wisselen vaak van vakman tot vakman. Wil je vermijden dat je onnodig lang moet wachten op de voordelen van dakisolatie? Vergelijk dan zeker grondig de termijnen die de verschillende isolatiespecialisten voorstellen.

 

4. Pols naar de garantieregeling

Doorgaans hanteren vakmensen een goede garantieregeling op ingekochte materialen en uitgevoerde werken. Gaat er iets mis tijdens de plaatsing? Dan neemt de vakman de eventuele aanvullende kosten voor zijn rekening. Het is wel aangeraden om de verschillende garantieregelingen van vakmannen te vergelijken.

 

Vind een isolatiespecialist actief in jouw regio

Op zoek naar een vakman in Vlaams-Brabant om je dak te isoleren? Vergelijk dan vrijblijvend voorstellen van experts actief in jouw regio via onze gratis offerteservice. Zo geniet je niet alleen van een hoogwaardig eindresultaat, lagere energiekosten, …, maar vind je ook een vakman die past bij jouw wensen. Start je aanvraag via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Vrijblijvend offertes voor dakisolatie ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via dit formulier ontvang je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van max. 3 vakmannen actief in je buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten